4.3.2016

Kooluu Anthem | Kolmoisolento EP biisi kerrallaan

Ayo!

Nyt on hyvä sauma alkaa käydä läpi Kolmoisolento EP biisi kerrallaan.

Ekana esittelyssä Kooluu Anthem Tämä träkki syntyi kesällä 2014 H2Ö-festareilla ollutta Turkuräpklikkin keikkaa varten. Mulla ei ollut muuta uutta esitettävää kuin Täs Kunnos ja halusin jonku livevetoon sopivan stygen ja sehän lähti sopivasti tähän Hestensin duunaamaan biittiin.

K. Luu - Kolmoisolento, kansikuva 2016


Kehittelin tohon verseen erilaisia K-alkuisia juttuja kunnes tajusinkin että luu on tällainen myyttinen voimaesine. Eli kyseessä on levyn ainoa biisi, jossa selkeesti ei ole mitään sanottavaa...hahah. Mutta ei se ei ole mikään este musanteolle yleisesti ottaen ole eikä edes omalla henkkoht. tasolla.
Kaikesta löytää ulottuvuuksia ja täntyyppistä jauhantaa on hauska räpätä.

On tuolla seassa myös ihan asiaakin mahdutettuna ja mm. heitto: "ikuisuus X2, alan vast päästä makuun" -viittaa toisaalta siihen miten timanttiakin ikuisempi k. luu on, mutta toisaalta itseironisesti siiheen miten helvetin kauan mulla on kestänyt tehdä uutta musaa. Ja kolmanneksi siihen että sillä ei ole mitään väliä. "Never on schedule but always on time."
Kooluu Anthem on hieman irrallinen biisi Kolmoisolennon yleisestä teemasta ja onkin enemmän perusräppi-iskulinja -osastoa, mutta sopii kuitenkin varsin hyvin levyn starttaavaksi ykkösraidaksi.

Biisi on kirjoitettu parvekkeella hengaillessa, ja parvekkeen ovesta muodostuukin versen lopussa (mikäs muukaan kuin) portti avaruuteen:
"takas himaan sieltä avaruuden porteilt tuu /
k niinku ihan vitun korkee luu"

Kuuntele!